Blazersklas

          LEARN BY DOING

Lijkt muziek maken je leuk?  Als je het samen met je vriendjes en vriendinnetjes doet gaat het bijna vanzelf en is het nóg leuker! Dat weten ze bij harmonie Haarsteeg, en daarom hebben ze, speciaal voor kinderen zoals jij, de Blazersklas Heusden opgericht. Een écht orkest waar je samen met je leeftijdgenootjes te gekke muziek maakt.

Misschien heb je nog nooit een instrument bespeeld. Dat geeft niks! En ook als je al ervaring hebt is dat prima. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de Blazersklas Heusden.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk? Als je mee wilt doen krijg je een instrument te leen. Jij, of je ouders, hoeven dus geen kostbaar instrument aan te schaffen. Vervolgens krijg je een aantal lessen van een muziekdocent. In deze lessen leer je hoe het instrument van jouw keuze werkt en hoe je het kunt bespelen. Dan begin je meteen in de Blazersklas. Je zult merken dat met meer mensen tegelijk spelen je heel erg stimuleert! Het leren gaat snel, en als je een foutje maakt valt dat helemaal niet zo op in het geheel. Zo kun je je instrument leren bespelen op je eigen tempo en niveau. En het klinkt al snel als muziek in je oren!

Muziek maken met vriendjes en vriendinnetjes
Natuurlijk zijn er heel wat verschillende blaasinstrumenten, en allemaal klinken ze anders. De blokfluit kennen de meeste mensen wel. Ondanks dat het instrument er vrij eenvoudig uitziet kun je er prachtige melodieën op spelen. De dwarsfluit is, het woord zegt het al, een gouden, zilveren of houten fluit die je dwars vasthoudt. Maar heb je ook wel eens van de klarinet gehoord? Of van de Hoorn? Of de Hobo? De muziekdocent kan je er alles over vertellen zodat je een goede keuze maakt voor een passend instrument.

Het kan ook zijn dat je al lang weet wat je wilt gaan spelen, namelijk de trombone of trompet! Je hoort ze ongemerkt heel veel op plekken waar muziek op staat, want met beide instrumenten kun je alle muziekstijlen spelen, van klassiek tot pop!

Heb je zin gekregen om mee te doen? Wat leuk! De Blazersklas Heusden wordt gehouden op dinsdagen van 18:30 uur tot 19:30 uur. De docent Gerard de Krom geeft een reeks van 20 lessen. Aanmelden doe je gewoon via de website van het Pieck of bij harmonie Haarsteeg.

Blazersklas Heusden
De ‘Blazersklas Heusden’ is een samenwerking tussen het Pieck en de harmonieën en fanfares van de gemeente Heusden. Naast de ‘Blazersklas Volwassenen’ is er nu dus ook een Blazersklas voor kinderen, je kunt immers niet jong genoeg beginnen met muziek maken, en je bent ook nooit te oud om het te leren! De lessen vinden plaats bij het Pieck, het kunstencentrum van de gemeente Heusden dat gevestigd is in het gebouw de Voorste Venne in Drunen.

Let's make music

Muziek maakt slim

WAT SPORT IS VOOR HET LICHAAM, IS MUZIEKBEOEFENING VOOR DE GEEST!

 

 

 

Veel oefenen?

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je thuis steekt in het oefenen. Je bepaalt samen met de dirigent je persoonlijke doelen en hoeveel thuisstudie daarbij hoort. Muzikanten van de harmonie worden als maatje ingezet, of naar behoefte leer je bijvoorbeeld blaastechniek van een muziekdocent. “

Als je sneller wilt doorgroeien, kun je ervoor kiezen om een privédocent voor extra begeleiding in te zetten.

Geen instrument?

De harmonie stelt een instrument beschikbaar zover de voorraad strekt en helpt je bij de keuze. Wil je na een tijdje van instrument wisselen, dan is dat geen probleem.

Iedereen is welkom bij de blazersklas!

De muzikanten zijn inmiddels doorgestroomd naar de Opmaat. Een nieuwe blazersklas start bij drie of meer aanmeldingen.

voor jong en oud

Noten spelen

instrumenten om te kiezen

dirigent

Aanmelden

Mail: info@harmoniehaarsteeg.nl

we starten bij 3 of meer aanmeldingen