De Opmaat

Orkest voor beginners en herintreders

Om mee te kunnen spelen in De Opmaat moet je al een beetje kunnen samenspelen en noten lezen. Jongere én oudere muzikanten spelen er op saxofoon, klarinet, hobo, fagot, trombone, hoorn, enz.

Samen muziek maken

Het leukste wat er is!

De muziekstukken zoeken de dirigent en de muzikanten samen uit. Het varieert van pophits tot symfonisch en alles daartussenin. De muziek wordt vervolgens op maat gemaakt. Dus afhankelijk van niveau en bezetting.
De Opmaat geeft zo nu en dan een publiek optreden. Soms ook samen met alle muzikanten van de harmonie of een uitwisselingsconcert met andere harmonieën.
Als De Opmaat niet meer voldoende muzikale uitdaging voor je heeft dan kun je de overstap maken naar Het Orkest. Waarschijnlijk heb je dan ongeveer B-niveau.

Onze komende activiteiten

Lunchconcert ” Vrijheid”

In de Marienkroon te Nieuwkuijk . Bestel hier snel je kaarten

Event Info

Inwoners uit Haarsteeg en andere dorpen merkten dat muziek maken juist in moeilijke tijden ontspanning geeft. De harmonie heeft zowel de eerste al de tweede wereldoorlog doorstaan. In 1941 moest de vereniging onderduiken wegens weigering van het lidmaatschap van de Kultuurkamer tijdens de Duitse bezetting. Er vonden clandestiene repetities plaats , geleid door muzikant Wiet van der Heijden en later onder leiding van directeur Houet. Na de oorlog werd het 100-jarig bestaan van de vereniging met terugwerkende kracht met verve gevierd, drie jaar uitgesteld.

Januari

Nieuwjaarsconcert

Nadere gegevens volgen hou de site in de gaten

Event Info
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Maart 2020

Project met  Muziekcollectief Engelen

Nadere gegevens volgens reserveer vast deze datum in uw agenda

Onze Dirigent

Paul van Trooyen

Muzikanten

Trombones

Klarinetten

Kom eens kijken of doe mee.

Locatie: De Haarstek Haarsteeg

Email: info@harmoniehaarsteeg.nl