Slagwerklessen

Slagwerklessen

Harmonie St. Cecilia Haarsteeg en centrum voor de kunsten de Aleph werken samen aan slagwerk.

Samen hebben St. Cecilia en de Aleph de handen ineen geslagen om startende en al meer ervaren slagwerkers een mooi programma te bieden.

Slagwerkgroep Aan Slag is een onderdeel van Harmonie St. Cecilia. Aan Slag heeft een eigen dirigent en verzorgt optredens en activiteiten onder de vlag van Harmonie St. Cecilia.

De slagwerk- en samenspellessen worden door een docent van de Aleph gegeven. Je kunt slagwerklessen volgen als beginner en als gevorderde leerling. Na een half jaar kun je meedoen aan een samenspelgroep als lesvariant. Na een jaar les kun je deelnemen aan de slagwerkgroep Aan Slag.

Als je wilt starten met slagwerk hoef je nog geen noten te kunnen lezen en een vooropleiding (AMV) is niet nodig. We hebben de afspraken en mogelijkheden voor u op een rij gezet.

 

Afspraken seizoen 2016-2017:

De slagwerklessen

Als beginner start je met individuele slagwerklessen van 20 minuten per leerling. Belangrijkste doel is dat je een bepaalde basis ontwikkelt (m.n. ritme en slagtechniek) voordat je in een groep muziek kunt gaan maken. Je leert breed op alle mogelijke slagwerkinstrumenten spelen (dus niet bijvoorbeeld alleen maar drummen) en je leert noten lezen etc.

Na ongeveer een half jaar individuele les volgt een mix van individuele lessen en samenspel. Het totaal aantal minuten les blijft gelijk aan de optelsom van de individuele lesminuten. Afhankelijk van de interesses en het niveau van de leerlingen worden de leerlingen opgesplitst in 2 groepen. Bij 4 leerlingen ziet dit er als volgt uit: De eerste groep van 2 leerlingen krijgt 20 minuten samen les voorafgaand aan de samenspelles. Dan volgt 40 minuten gezamenlijk samenspelles (4 leerlingen). Daarna krijgt de tweede groep leerlingen nog 20 minuten les. De eerste groep leerlingen kan dan al naar huis.

Het is ook mogelijk om in duo’s les te krijgen. Twee leerlingen krijgen dan samen 30 minuten les.

De slagwerklessen worden gegeven door een docent van de Aleph (seizoen 2016-2017 Ruud Diederiks).

Alle leerlingen volgen de diplomagerichte stroming. Dat betekent dat ze tussentijds rapporten krijgen en in overleg met de docent een diploma kunnen halen (conform het harmonie fanfare-systeem).